Bröllopsdagen

Fint hus nära Eksta kyrka

Äreport

Alla gäster är välkomna på äreportsbindning dagen innan bröllopet den 7/7 kl 17.00 hos Mats Ronström och Marie Johansson, Eksta Lädarve 327, 623 54 Klintehamn. Det ligger bara ett stenkast från festlokalen.

OBS! Ta gärna med egen sekatör, kanske lite sommarblommor och ett glatt humör! Redan här kanske ni lär känna några roliga filurer som ni kan dansa lite bugg med på bröllopet.

Vad är en äreport?

Det är en lövad båge av björkris som man sätter vid infarten till festlokalen. Man binder brudens och brudgummens initialer ofta med ett hjärta emellan. I äreporten hängs också en massa saker som förknippas med paret.

Enligt tradition skall vänner, släktingar och andra sockenbor binda denna utan brudparets vetskap.

Brudens far, Anders Ronström kommer ansvara för äreportsbindningen. Vid frågor ring 073-561 18 92 .

Brudskål

När brudparet och alla gäster kommit fram till bygdegården kommer det hållas en brudskål.

Middag

Bröllopsmiddagen kommer vara både närodlad och närproducerad. Det ryktas att det även ska bli väldigt gott!

Brudvisning

En gotländsk sed som innebär att alla i byn som inte är bjudna på festen samlas utanför festlokalen kl 21.00. Då ska brudparet bjuda alla på gotlandsdricke och salta kringlor.

Tårta

Om ni fortfarande är hungriga efter middagen så bjuds det på bröllopstårta efter brudvisningen!

Festen börjar!

Har ni ätit för mycket? Härligt, då kan ni dansa tills solen går upp och det är dags för alla bönder att åka till ladugården och mjölka (vi rekommenderar mjölkrobot för er som har egen gård).

Bar

Det kommer att finnas förfriskningar i baren såsom öl, vin, mousserande och goda drinkar till självkostnadspris. Baren kommer att ta kontanter men vi ser gärna att ni använder Swish. Det kommer att finnas ett telefonnummer i baren som ni kan använda till detta.